Macarons.. si iar macarons.
Daca ar fi sa ne luam dupa Wikipedia, macaron-ul se producea in manastirile venetiene inca din secolul al VIII-lea ca abia 800 de ani mai tarziu sa ajunga in Franta unde sa fie ridicat la rang de delicatesa regala si imbunatatit spre perfectiune. In ultimii 20 de ani insa a devenit un deliciu cunoscut in toata lumea iar chefi renumiti si-au dedicat ani din viata lor pentru a crea arome unice, deosebite, neasteptate si de a transforma o simpla prajiturica intr-un dulce versatil si adorat.
Procedeele prin care se creeaza acest deliciu sunt destul de complicate, necesita deosebit de multa atentie si experienta si mai ales cer anumite conditii care le fac sa fie dificil de dus la bun sfarsit. Personal, am avut foarte multe esecuri in ceea ce le priveste. Le-am batut prea mult, le-am batut prea putin, am macinat migdalele prea fin sau prea grunjos, am pus albus prea putin sau mult prea mult (si aici ma refer la cateva grame diferenta) sau pur si simplu, nu ne-am inteles in acel moment si nu mi-a iesit din cuptor ce mi-am dorit. Metodele – cea italiana si cea frantuzeasca – pe cat de diferite pe atat de usor de urmat, nu vor duce la rezultate pozitive decat daca se tine minte un lucru: “repetitia e mama invataturii” E *atat* de simplu!
Am “compilat” mai jos in imagini de pe instagram-ul meu cateva “indicii” care va pot face viata mai usoara daca veti dori vreodata sa incercati!